Spectrumwebdesign
Image default
Woning en Tuin

Openhaarden op hout of elektriciteit: advies van de specialist uit regio Oegstgeest

Een specialist uit regio Oegstgeest biedt je een professioneel advies als je een keuze wilt maken tussen verschillende openhaarden, maar er nog niet helemaal over uit bent wat voor haard je wilt. Veel mensen twijfelen bijvoorbeeld tussen de houthaard en de elektrische haard. Een ervaren specialist op het gebied van openhaarden in regio Oegstgeest, zoals Vano in Leiderdorp, kan je adviseren op basis van je wensen.

De belangrijkste verschillen tussen de openhaarden  

Natuurlijk zijn er belangrijke verschillen te noemen tussen de houthaard en de elektrische haard. Een ervaren openhaardenspecialist in Oegstgeest en omgeving kan je deze verschillen uiteraard goed duidelijk maken. Hieronder vind je alvast een overzicht van drie belangrijke verschillen.

De aanwezigheid van de geur van brandhout

Ga je naar een specialist in openhaarden in Oegstgeest of regio, zoals naar Vano in Leiderdorp? Dan kun je natuurlijk de belangrijkste verschillen zien, maar ook ruiken. Het is namelijk zo dat een elektrische haard totaal geen geur afgeeft, terwijl de houthaard vanzelfsprekend de geur van brandend hout verspreidt. Het is net waar je zelf de voorkeur aan geeft.

Verschil in afgifte van warmte

Een houthaard geeft échte warmte van vuur af. Dit is bij een elektrische haard niet het geval. Deze kan wel van verwarmingselementen voorzien zijn die op stroom werken, waardoor de elektrische haard wel warmte aan de ruimte kan afgeven. Toch, deze warmte is minder intens en gewoonweg anders dan de warmte die door een houthaard wordt verspreid.

Snoeren of niet?

Een belangrijk punt dat een ervaren specialist uit regio Oegstgeest zal aanhalen, is de aanwezigheid van een snoer als je kiest voor een elektrische haard uit het assortiment openhaarden. Je hebt een stopcontact nodig en er moet een snoer worden weggewerkt. De meeste elektrische haarden hebben een snoer van 180 tot 200 centimeter. Dit is niet het geval wanneer je kiest voor een houthaard.

Krijg meer informatie

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor openhaarden? Dan moet je een bezoek brengen aan de showroom van deze specialist in de buurt van Oegstgeest. De contactgegevens vind je op de website.