Spectrumwebdesign
Image default
Telefonie

Mobiel telefoonhoesje: noodzakelijk of niet?

Sommigen zweren erbij, anderen haten het en voor velen dient het als modeaccessoire. Waar we het over hebben? Een telefoonhoesje natuurlijk! In dit artikel leggen we uit welke soorten cases er zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Met deze gids vind je het perfecte hoesje voor jouw smartphone, afgestemd op jouw behoeften. Lees snel verder!

Welke telefoonhoesjes zijn er?

Hard hoesje

Hardcovers zijn gemaakt van hard materiaal zoals kunststof of hout. Dit geeft ze een robuustere uiterlijk. Door het veelal gladde oppervlak zijn deze hoesjes niet bijzonder handig en kan het zomaar gebeuren dat je smartphone een keer uit je hand glipt. De eerste keer, kun je er met een beetje geluk, nog goed van af komen. Maar als de telefoon en het hoesje wéér op dezelfde hoek vallen, kan de hoes breken en kan je smartphone wel het lootje leggen. Probeer daarom altijd een hardcase te bestellen die voldoende houvast bieden.

Siliconen hoes

Siliconen hoesjes, zoals bijvoorbeeld deze Galaxy A53 hoesjes, zijn waarschijnlijk de meest populaire hoesjes voor smartphones. Ze zijn licht en wikkelen zich als een tweede huid om je mobiele telefoon. Een siliconen hoes geeft het toestel een betere grip en biedt een zeer goede bescherming. Het elastische materiaal beschermt je smartphone tegen vallen, want het heeft een verend effect en een val op de hoek leidt niet direct tot een dure displaybreuk. Wel zo fijn!

Flipcover / Wallet case

Bij deze telefoonhoesjes staat de praktische factor met stip op nummer één. Ze dienen natuurlijk vooral als bescherming voor de smartphone, maar kunnen ook gebruikt worden als gsm-houder door hem simpelweg om te draaien. Zo kun je films kijken zonder je telefoon vast te hoeven houden. Veel van deze telefoonhoesjes hebben een speciaal venster om de belangrijkste informatie, zoals tijd, batterijniveau of het weer, op een klein deel van het scherm weer te geven.

Portemonneehoesjes zijn trouwens een speciale subcategorie van flipcovers. Deze hebben kleine vakjes om waardevolle spullen zoals geld, creditcards, identiteitsbewijzen en buskaartjes te beschermen en altijd bij de hand te hebben. Kortom, ideaal voor degenen die veel onderweg zijn!

 

https://www.casimoda.nl/