Spectrumwebdesign
Image default
Energie

Kenmerken van een Slimme Thermostaat

In vergelijking met toen je ouders en grootouders opgroeiden, hebben thermostaten een lange weg afgelegd. Door computertechnologie, sensoren en het wifi-netwerk in uw huis te combineren, bieden deze apparaten verschillende mogelijkheden die u zich nooit had kunnen voorstellen. De slimme thermostaat is een onderdeel van domotica waarmee je de temperatuur in huis op afstand kunt regelen met een slim apparaat. Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur van je huis de hele dag automatisch regelen en heb je toegang tot het verwarmings- en airconditioningsysteem van je huis. Dit zorgt ervoor dat u zowel overdag als ’s nachts comfortabel zit. Praat vandaag nog met uw elektricien over uw slimme thermostaat behoeften.

Kamersensoren

Thermostaten meten de luchttemperatuur door de lucht direct eromheen te detecteren. De slimme thermostaten die rond uw huis zijn geplaatst, kunnen alleen de lucht om hen heen lezen, dus bepaalde delen van de kamer kunnen oncomfortabel zijn, zelfs als u meerdere slimme thermostaten heeft. Installeer kamer sensoren om dit probleem op te lossen. Een sensor is een apparaat dat met kleine knopjes de temperatuur in een ruimte meet. Omdat de sensor informatie naar de thermostaat stuurt, kan hij zien of er mensen in de kamer zijn en hoe de temperatuur schommelt. Het HVAC-systeem weet op basis van deze informatie wanneer het moet in- of uitschakelen. Dit verhoogt de energie-efficiëntie.

Uw gebruik controleren

Slimme thermostaten besparen u niet direct geld, maar stellen u in staat om uw verwarmings-/koelsysteem effectiever te regelen en u op de lange termijn geld te besparen. U ontvangt ook rapporten met details over uw verwarmings- en koeling verbruik, zodat u uw routine dienovereenkomstig kunt aanpassen om energie te besparen. Hoewel we de meterkast vervangen na verloop van tijd, is dit ook het moment dat je misschien moet nadenken over een investering in een thermostaat. Installeer een slimme thermostaat alleen als je van plan bent enige tijd in je huidige woning te blijven wonen. Vooral huiseigenaren worden hiertoe aangemoedigd. Het is mogelijk om een ​​slimme thermostaat te installeren als je huurt, zolang je de goedkeuring van je verhuurder hebt en het de moeite waard vindt. Een slimme thermostaat betaalt zichzelf over het algemeen sneller terug naarmate je hem langer bezit en gebruikt.

Afstandsbediening

Nadat je de app van de fabrikant hebt gedownload, kun je de temperatuur in huis op afstand regelen dankzij de verbinding van de slimme thermostaat met je wifi-netwerk. Je schema wordt automatisch aangepast als de temperatuur verandert. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het vergeten de temperatuur in te stellen voordat u de stad verlaat. Daar heb je geen omkijken meer naar, dankzij een app. Mensen met hectische schema’s vinden het aantrekkelijk om de temperatuur in hun huis te openen en te regelen, zelfs als ze weg zijn, met behulp van een smart device en een app. Wanneer u in de auto, op het werk of op vakantie zit, kunt u uw verwarming en/of airconditioning uitzetten.