Spectrumwebdesign
Image default
Gezondheid

Kalknagel behandeling: wat te doen bij een kalknagel

Een kalknagel is als het ware een schimmelinfectie van de nagel. Een kalknagel levert verschillende klachten op, kan voor groot ongemak zorgen en is zeer besmettelijk. Daarnaast kan een kalknagel ook erg pijnlijk zijn. Het is dus van belang om op tijd de kalknagel te behandelen, want het gaat niet vanzelf over. Naast het uitvoeren van een kalknagel behandeling is het ook belangrijk om je schoenen te behandelen. In je schoenen bevinden zich namelijk veel schimmels. Hierdoor is de kans groot dat wanneer je dezelfde, onbehandelde schoenen weer aandoet je opnieuw een infectie zal krijgen.

 

Middelen voor een kalknagel behandeling

Azijn of olie is een effectief middel dat kan worden gebruikt bij een kalknagel behandeling. Daarnaast kan een kalknagel behandeld worden door laseren of ProtectAir. De keuze voor de behandeling is geheel persoonlijk. Het is vooral van belang om de behandeling te zoeken die in jouw geval het meest effectief is.

 

Kalknagel voorkomen

Een kalknagel is erg besmettelijk en het is natuurlijk altijd beter om een kalknagel behandeling te voorkomen dan te genezen. Zorg er dus voor dat je je nagelknipper altijd alleen zelf gebruikt en dat er zo min mogelijk bacteriën bij je voeten terecht kunnen komen. Was je voeten bijvoorbeeld met een antibacteriële zeep. Ook is het van belang om je voeten altijd goed af te drogen en met name tussen de tenen goed droog te maken. Ook door iedere dag schone, katoenen sokken te dragen verminder je de kans op het krijgen van een kalknagel.

https://kalknagelbehandelen.nl/