Spectrumwebdesign
Image default
Meubels

Hoogslaper kopen? Voor- en nadelen

Je bent misschien op zoek naar een bed voor jezelf, je kind of voor iemand anders. Dan kom je er achter dat er heel veel keuzes zijn. Denk aan alle verschillende eenpersoonsbedden en alle verschillende tweepersoonsbedden. Als je niet veel ruimte hebt in je slaapkamer bijvoorbeeld voor je kind of je bent student, dan kan je vaak of alleen een twee persoons bed kwijt en voor de rest niks of je moet andere oplossingen gaan vinden. Hieronder wordt beschreven waarom een hoogslaper misschien iets voor jou kan zijn. Er worden enkele voordelen gegeven, maar ook een paar nadelen waar je rekening mee moet houden.

Voordelen hoogslaper

Het grootste voordeel van een hoogslaper is de ruimtebesparing. Een hoogslaper kan een perfect bed zijn voor kleine slaapkamers. Denk hierbij aan slaapkamers van kinderen, maar ook aan die kleine kamers van studenten. Een hoogslaper kan zorgen voor op het gevoel een grotere slaapkamer. Dit kan je doen door een bureau, kast of bank onder de hoogslaper te zetten. Ook worden er bepaalde sets verkocht waar een kast of bureau al bij de hoogslaper zit. Dit zorgt voor een strakkere uitstraling. Kinderen vinden het vaak ook extra leuk om in een hoogslaper kinderbed te slapen. Naast de ruimtebesparing en plezier kan het ook zorgen voor een opgeruimde kamer. Je kan makkelijk andere spullen kwijt onder het bed en dit zorgt ervoor dat je niet onnodig ruimte kwijt bent door rommel. Wil je het nog leuker maken voor je kinderen, dan kan je ook hoogslapers met glijbanen aanschaffen.

Nadelen hoogslaper

Helaas zijn er ook nadelen aan het slapen in een hoogslaper. Ten eerste kan een hoogslaper gevaarlijk zijn voor jou of voor je kinderen. Dit kan je natuurlijk voorkomen door bepaalde hekken te plaatsen, maar het gevaar dreigt. Een ander nadeel is het opmaken van je bed. Het opmaken van je bed op hoogte is minder makkelijk dan een normaal bed. Je zal op het trappetje plaats moeten nemen en het kost je allemaal dus extra moeite. Als laatste is het nadeel dat het extra moeite kost om je bed in te gaan en je bed uit te gaan. Voor studenten kan dit vervelend zijn na een nacht stappen, maar voor kinderen ook als zij bijvoorbeeld midden in de nacht naar de wc moeten.

Aanschaffen hoogslaper? Let hier op!

Als eerste moet je dus goed de voor- en nadelen afwegen. Als je dan tot de conclusie bent gekomen dat je een hoogslaper wil aanschaffen, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Als je slaapkamer niet al te groot is, dan zal de hoogslaper grote invloed hebben op de algemene uitstraling van je slaapkamer. De tip is om een hoogslaper te kopen met bijpassende producten. Zo kan je hoogslapers kopen met een bureau of een kast bijvoorbeeld. Deze sets zijn samen vaak goedkoper dan dat je deze los gaat kopen en het geeft een strakkere stijl aan je hoogslaper. Als je een hoogslaper voor je kinderen koopt is het goed om te kijken naar de grootte van het bed. Je kind gaat groeien en het is zonde als het bed al snel niet meer aan de behoefte voldoet. Zorg ook goed voor de veiligheid bij je kind. Zo zijn er verschillende hekjes te zien op hoogslapers, en kies dan een hekje die misschien helemaal dicht is in plaats van een half open hekje.