Spectrumwebdesign
Image default
Meubels

Waar moet de ideale bureaustoel voor de thuiswerkplek aan voldoen?

Door de corona periode zijn steeds meer mensen vanuit huis gaan werken. In het begin werd dit door werkgevers verplicht, maar voor de toekomst ziet het er ook naar uit dat het thuiswerken zal blijven bestaan. Mensen gaan in de toekomst niet snel meer vijf dagen naar kantoor en kiezen er in veel gevallen voor om twee of drie dagen vanaf huis te werken. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat thuiswerken er voor heeft gezorgd dat de productiviteit van mensen omhoog is gegaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan minder afleiding door collega’s. Desondanks blijkt ook dat er meer mensen last krijgen van gezondheidsproblemen door thuiswerken.

Dit komt vaak door een verkeerde zithouding achter bureau waar gewerkt wordt. Mensen zitten aan de keukentafel op een stoel die niet ideaal is om acht uur of meer op te zitten. Als je van plan bent om thuis te gaan werken is het dus goed om een goede thuiswerplek in te richten. Hierbij hoort een bureaustoel die goed is voor het lichaam. Verder wordt besproken waar een bureaustoel aan moet voldoen.

Wieltjes of geen wieltjes

De vraag is of je voor thuis een bureaustoel wil met wieltjes of zonder. Over het algemeen zijn bureaustoelen met wieltjes een stuk beter voor een thuiswerkplek. Met een bureaustoel met wieltjes ben je mobieler en kan je dus ook soms even wijzigen van zit positie. Enige nadeel van wieltjes kan zijn voor de ondergrond en dus de vloer van de woning. Sommige wieltjes kunnen de vloer beschadigen, en dan is het beter om een bepaald kleed of mat aan te schaffen die dat voorkomt.

Verstelbaar?

Om een goede zithouding te hebben is het belangrijk dat de stoel de mogelijkheden biedt om onderdelen te verstellen. Door de rugleuning, armleuning en de zithoogte aan te kunnen passen zorg je ervoor dat je op de juiste manier achter je beeldscherm en bureau zit. Daarbij is het belangrijk dat je er op let dat je armleuningen op de zelfde hoogte zitten als het bureau en dat de zithoogte ervoor zorgt dat je benen stevig op de grond staan met knieën op negentig graden gebogen. Om een echt goede stoel aan te schaffen is het misschien goed om een ergonomische bureaustoel te kopen. Dit zijn stoelen die perfect zijn voor allemaal verschillende lichaamstype. Deze stoelen zijn in veel onderdelen te verstellen en bieden veel comfort.

Uitstraling

Naast het comfort en het voorkomen van gezondheidsproblemen moet een stoel voor veel mensen thuis ook een mooie uitstraling hebben. Dit heeft te maken met de grootte van de stoel, de bekleding van de stoel en of de stoel mooi past bij de rest van de omgeving. Om een stoel mooi te houden is het daarbij ook belangrijk dat het schoon wordt gehouden. Het schoonmaken van bepaalde bekleding is niet altijd even makkelijk, maar daar staan in veel gevallen bepaalde stappen die je kunt doorlopen online.