Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Het onderhouden van hout

Het is nu de ideale tijd om het hout van je schutting te verven. Het is buiten stralend weer en er is de juiste temperatuur om de verf snel te laten drogen. Daarnaast heeft kabinet ons aangeraden om zo veel mogelijk binnen te blijven. Het vermijden van sociaal contacten is nodig om de verspreiden van het coronavirus tegen te gaan. Om toch lekker bezig te blijven is het een mooie tijd om even de schutting weer opnieuw te verven en verkleuring tegen te gaan. Hoe je precies het hout moet verven vertellen we je verder in deze blog.

Begin met reinigen

Waarschijnlijk zit er veel vuil op het hout. Voordat je begint met schuren moet je het hout reinigen. Als je hout niet goed reinigt zijn de resultaten slecht en ben je straks teleurgesteld als de verf opgedroogd is. Na een grondige schoonmaakbeurt kan je het schuurapparaat uit de kast halen. Door het schuren van het houtbeits verwijder je de oude verfresten en kan je straks een mooie nieuwe laag op het hout aan brengen.

Verf

Als de schutting mooi gereinigd is, is het tijd om de juiste verf bestellen. Om de juiste verf in huis te krijgen is het handig om professionele hulp te vragen van bijvoorbeeld een medewerker bij een bouwmarkt. Om een mooi afgewerkte schutting te krijgen zul je wel je portemonnee moeten optrekken. Goede kwalitatieve verf kost namelijk best wel wat geld, maar de resultaten liegen er niet om. Het zorgt ervoor dat het hout minder snel gaat rotten en de kleur zal mooi blijven.

Hout verven vereist precisie en geduld. Neem daarom ook de tijd en raffel het niet af. Zorg ervoor dat je een goede kwast hebt zodat al de verf evenredig over het hout verdeeld kan worden. Verf daarnaast niet op vochtige dagen, maar alleen om dagen waar de zon schijnt.

https://www.moosefarg.nl/