Spectrumwebdesign
Image default
Dienstverlening

Een woning ontruimen in verband met verhuizing

Een woning ontruimen kan nodig zijn als de bewoner verhuist naar bijvoorbeeld een zorginstelling. In sommige gevallen zijn er dan geen familieleden of vrienden beschikbaar die hierbij kunnen helpen. Voor zo’n zogenaamde seniorenverhuizing kunt u een beroep doen op een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in woningontruiming. Een woning ontruimen gebeurt altijd met respect en zo zorgvuldig mogelijk. Soms is er haast bij het ontruimen, bijvoorbeeld als de bewoner van een zorginstelling overlijdt en de kamer binnen enkele dagen beschikbaar moet komen voor een nieuwe bewoner. Ook dan kunt u een beroep doen op professionele hulp. De woningontruiming zal dan uiteraard zo snel mogelijk plaatsvinden.

Woningontruiming en afvoer van de inboedel

Een woning ontruimen betekent natuurlijk niet dat de inboedel vervolgens in een container buiten wordt gezet. Als u kiest voor professionele woningontruiming, dan wordt de inboedel in overleg met de opdrachtgever afgevoerd. Hierbij wordt samengewerkt met kringloopwinkels. U kunt als opdrachtgever natuurlijk ook kopers zoeken voor bepaalde items uit de woning, bijvoorbeeld via een online verkoopwebsite. Persoonlijke aandenkens die u zelf wilt houden kunt u vooraf uit de woning halen, zodat zij niet verloren gaan.

Woningontruiming snel geregeld

Wilt u een woning laten ontruimen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met Woningontruiming Regionaal. Zij komen vooraf langs om te overleggen wat er opgeruimd moet worden. Ook voor aanvullende werkzaamheden zoals het verwijderen van vloeren en het snoeien van de tuin kunt u een beroep op dit bedrijf doen. Een woningontruiming kan soms voor de direct betrokkenen te emotioneel zijn of het kan zijn dat zij hier simpelweg niet toe in staat zijn. In dit soort gevallen biedt een professioneel bedrijf uitkomst. De ontruiming kan indien nodig binnen enkele dagen worden geregeld. U kunt voor een afspraak contact opnemen via het contactformulier op de website van het bedrijf. Dan zorgen zij ervoor dat u de woning snel netjes kunt opleveren.