Spectrumwebdesign
Image default
Entertainment

De vele functies van riddertenten

Riddertenten zijn onderdeel van het historische decor van de middeleeuwen. Tegenwoordig worden deze bijzondere tenten vaak in de verhuur aangeboden door theaters en speciale leveranciers. Theatercollectief de Muzen is een van deze theaters. De Muzen is een verzamelnaam voor drie theatergroepen: de Muzen, Poppetti en de Bolle Kater. Zij bieden naast verschillende voorstellingen hun bijzondere tenten in de verhuur aan. Zo kunt u zonder problemen een themafeest, markt of een evenement voor levende geschiedenis organiseren.

Het doel van riddertenten in de middeleeuwen

Riddertenten werden in de middeleeuwen voor verschillende doeleinde gebruikt. Doorgaans woonden ridders, die onderdeel waren van de adellijke klasse, of een groep edele in een riddertent. Later werden deze tenten verruilt voor kastelen. Theatercollectief de Muzen geeft u de mogelijkheid om te ervaren hoe het was om te leven in de bijzondere tenten uit de middeleeuwen door deze in de verhuur aan te bieden. De verschillende groottes hebben diverse doeleinden. Van marktkraam tot overnachten en van smid tot groenteboer: iedereen had een tent in de middeleeuwen. Ervaar dit zelf door de theatergroep in te schakelen voor uw feest of evenement. Zij komen de gewenste tenten voor u opbouwen, zodat deze stevig staat. Alle tenten die zij aanbieden, zijn voorzien van de basis verlichting, maar kunnen verder worden ingedeeld met meubels, lampen, geluidsinstallaties en vloerkleden om het gewenste thema nog beter tot zijn recht te laten komen.

Zij geven zelf voorstellingen

Naast de verhuur van riddertenten en andere bijzondere tenten, biedt Theatercollectief de Muzen ook diverse voorstellingen aan. Zo kunnen zij een verhaal verzinnen die bij het gewenste thema past, maar vertellen zij ook met gemak verhalen passend bij de middeleeuwen. Het maakt hierin niet uit wat de doelgroep is. Zij hebben ervaring in het geven van voorstellingen voor mensen met beperkingen en/of dementerende ouderen, maar ook met jonge kinderen en volwassenen. U vindt gegarandeerd de gewenste dienst op www.muzen.nl.