Spectrumwebdesign
Image default
Verbouwen

De twee belangrijkste voordelen van een bouwdroger

Het gebruik van een bouwdroger wordt nog wel eens in twijfel getrokken, maar eigenlijk zijn er weinig redenen te bedenken waarom u van dit apparaat geen gebruik zou moeten maken. Er wordt beweerd dat deze drogers uw pleister kunnen laten barsten en uw chape kunnen beschadigen, maar zo lang u op het juiste tempo droogt kan er eigenlijk weinig misgaan. Wint u advies in van ervaren verhuurders zoals BSTEEN, dan kunt u op een snelle en veilige manier korte metten maken met het vocht in uw woning. En dat betekent weer dat er minder kans is op schimmelvorming en dat u sneller kunt overgaan op de afwerkingsfase. Bouwdrogers hebben twee heel belangrijke voordelen.

Voordeel 1: profiteer van een snellere oplevering

De tijd die een woning nodig heeft om te drogen kan in het geval van nieuwbouwprojecten soms oplopen tot meer dan een jaar. Als u tijdens een renovatieproject uw muren heeft laten stuken, dan heeft het pleister zeker drie weken nodig om te drogen. Totdat deze tijd verstreken is, kan de aannemer niet overgaan op de oplevering en kan er niet worden geschilderd, behangen of kan de vloer niet worden gelegd. U kunt het duimendraaien tijdens deze periode met dertig procent inkorten als u gebruikmaakt van deze droger. Het spreekt voor zich dat u een gerenoveerde kamer, een uitbouw of een nieuwe woning zo snel mogelijk wilt gaan afwerken en inrichten. Met een bouwdroger kunt u deze datum aanzienlijk naar voren halen.

Voordeel 2: een bouwdroger is voordeliger

Als u geen gebruikmaakt van bouwdrogers bij het drogen van uw woning, dan wordt dit meestal gedaan door een combinatie van opwarmen en ventileren. De ruimtes worden stapsgewijs opgewarmd tot twintig graden en de ramen worden regelmatig tegen elkaar opengezet. De warme lucht die dan wordt afgevoerd bevat een hoog vochtgehalte en daardoor drogen uw muren, vloeren en plafonds sneller uit. Het probleem is echter dat uw verwarmingssysteem dan op volle toeren moet werken om deze twintig graden te blijven handhaven en dat kost geld. Daarnaast zal u ook het milieu geen plezier doen, omdat uw CO2-uitstoot dan hoog is. Een bouwdroger is bijzonder energiezuinig en kost minder dan tien euro per dag om te huren. Neem daarom vandaag nog contact op met BSTEEN om de mogelijkheden te bespreken.

https://bsteen.be