Spectrumwebdesign
Image default
Internet

Besparen op je internet? Is dat mogelijk?

Internet is tegenwoordig het onderwerp in menig huis. Wanneer je opzoek bent naar een internet abonnement is het vaak lastig kiezen. Er zijn veel providers op de markt dus moet je het aanbod van internet vergelijken. Al deze providers hebben vaak ook nog verschillende pakketten en deals. Wil je goedkoop internet? Ja, natuurlijk! Maar het moet ook goed werken toch? Hiermee gaan wij je helpen. Hier een aantal tips om te besparen, maar toch te kunnen genieten van goed werkend internet.

1. vergelijk het internet
Inmiddels is het duidelijk dat door de vele providers op de markt, er veel aanbod van internet is. Doe er je voordeel mee en ga het internet vergelijken. Er zijn veel sites waarbij je geholpen wordt met het vergelijken van internet. Vul je postcode in en geef aan wat je in je abonnement wilt hebben. Dan krijg je alle internet abonnementen in beeld en kan je gaan vergelijken. Selecteer prijs oplopen en je kan meteen zien waar jij een goedkoop internet abonnement kan afsluiten. Tevens wordt er per abonnement vaak extra informatie weergeven, wat betreft de contractduur, klantbeoordeling en extra’s die je krijgt.

2. Internet, televisie en bellen samen
Het is handig en voordelig om internet, televisie en bellen van één provider te nemen. Het is goedkoper dan alles af te sluiten bij verschillende providers. Vaak krijg je ook korting als je alles van één provider kiest. Tevens heb je ook maar één factuur en betaalt één keer administratie- en aansluit kosten.
Tegenwoordig kiezen mensen er steeds vaker voor om geen vaste telefoon meer te gebruiken. Providers spelen daar op in, door een pakket met alleen internet en televisie aan te bieden. Bel je wel veel met de huistelefoon, dan is het verstandig om voor onbeperkt bellen te kiezen. Bel je af en toe, dan kan het verstandig zijn om per minuut te betalen.

3. kies de internetsnelheid
Hoe sneller internet jij wilt hebben, des te meer MB per seconde er in huis nodig is.
In een huis van 4 personen wordt door vader voetbal gekeken, moeder kijkt kookprogramma’s en de kinderen veel tekenfilms. Daarnaast wordt er ook veel gebruik van het internet gemaakt en worden opa’s en oma’s wekelijks gebeld. In dit huishouden is het dus verstandig om voor een hoog aantal MB per seconde te kiezen. Kies dan voor 50 MB of meer. Bij de opa en oma die af en toe bellen, mailen en het nieuws kijken is het een totaal ander verhaal. Zij hebben aan maximaal 20 MB voldoende.
Kijk dus naar het aantal personen en het aantal apparaten dat in huis gebruikt worden.
Het zou zonde zijn als je voor een hoge internetsnelheid kiest, maar hier amper gebruik van maakt. Check dus goed hoeveel er in huis gebruik van wordt gemaakt, want je kan hier aardig wat geld mee besparen.

 4. De verbinding kiezen

Je hebt verschillende soorten verbindingen waarmee je internet kan ontvangen. Deze verbindingen zorgen ervoor dat er in huis internet is, dat je tv kan kijken en bellen.

VDSL, Very-high-bitrate Digital Subscriber Line. Dit is de opvolger van ADSL. Vaak sneller, maar ook wat duurder dan ADSL.

Kabel, hier wordt door middel van een modem verbinding gemaakt met het kabelnetwerk.
Ook weer iets duurder, maar ook weer net iets sneller.

Glasvezel, hele kleine vezels die bestaan uit glas die door kabels worden verzonden. Dit is de snelste optie, maar door de nieuwigheid nog niet overal beschikbaar en vaak wat duurder.