Spectrumwebdesign
Image default
Aanbiedingen

Alleen het beste voor mijn beste vriend

Het spreekwoord zegt het al: de hond is de beste vriend van de mens. Het is dus niet meer dan billijk dat we onze harige metgezellen met de grootste zorg behandelen. Een manier om dat te doen is door te investeren in een kwaliteitsbed van leer. Hoewel ze vaak een hoog prijskaartje hebben, zijn lederen hondenmanden ongelooflijk comfortabel, robuust en hygiënisch, waardoor ze het zeker waard zijn voor onze geliefde hondachtigen.

Of je nu voor het eerst een hond koopt of jouw huisdier op een luxe hondenmand wilt trakteren, lederen hondenmanden zijn altijd een goede optie om te overwegen. Hoewel ze duurder zijn dan andere soorten manden, zoals polyester of katoenen bedden, bieden ze extra comfort voor jouw hond en gaan ze veel langer mee dan andere soorten. Hier zijn enkele factoren waar je aan moet denken als je op zoek bent naar een nieuw lederen hondenmand.

Hoe kies je de juiste maat van het hondenbed?

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste punt om te overwegen bij de aanschaf van een hondenmand. De verkeerde maat kan ertoe leiden dat jouw huisdier zich ongemakkelijk en ongelukkig voelt wanneer hij in het nieuwe bed probeert te slapen of uit te rusten, en in het ergste geval zal je hond het bed helemaal links laten liggen en weigeren erop te gaan liggen. Als richtlijn kun je het beste jouw huisdier opmeten in zijn natuurlijke slaaphouding. Als jij jouw hond nog niet hebt, kun je de fokker of eigenaar vragen om de hond voor je op te meten. Als je een puppy koopt, ga dan na hoe groot jouw nieuwe huisdier zal worden.

Voor kleine honden moet je daar 4 tot 6 centimeter bij optellen om de geschikte maat van het bed te bepalen. Voor middelgrote en grotere honden moet je er 8-12 centimeter bij optellen om de optimale maat te vinden. Het ontwerp van het hondenbed zal variëren, en sommige kunnen extra vulling aan de zijkanten hebben. Zorg er altijd voor dat de maat die je opmeet het gebied is waar jouw huisdier op zal liggen, en niet de randen of zijkanten.

Waar ga je het lederen hondenbed neerzetten?

Wordt het bed buiten in een bench bewaard? Hoe groot is de bench en zal het nieuwe bed erin passen? Het is niet aan te raden om leer buiten te bewaren, vooral niet als het regent, dus zorg ervoor dat jouw buitenhonden krat een dak heeft. Als het hondenbed binnenshuis in een zitbank wordt bewaard, neem dan de maten om er zeker van te zijn dat het past. Het bed moet 20-30 centimeter kleiner zijn dan de zitbank, zodat jouw hond wat extra bewegingsruimte heeft.

Wat zijn enkele van de lekkere hondenbed ontwerpen?

Door jouw tijd te nemen en geen overhaaste beslissingen te nemen als het gaat om het kopen van een hondenbed, zul je in staat zijn om naar alle verschillende stijlen te kijken en een weloverwogen beslissing te nemen over wat het beste is voor jouw hond. Sommige lederen hondenbedden hebben de vorm van een kubus en kunnen worden gebruikt als voetenbankje voor jou en als bed voor jouw hond.  Voor honden die klein blijven net zoals bijvoorbeeld de Teacup hondjes kun je een hondenmand klein kopen. 

Een ander populair ontwerp is een lederen bed met een ander materiaal in het midden. Dit is perfect als jouw hond geen fan is van leer en de voorkeur geeft aan een zachter materiaal. Wol, polyester en schuim zijn veel voorkomende materialen die worden gebruikt om het hondenbed comfortabeler en knusser te maken.