Spectrumwebdesign
Image default
Aanbiedingen

Wat u moet weten over de verschillende soorten matras toppers

Wat u moet weten over de verschillende soorten matras toppers

Bent u opzoek naar een goede matras topper? Op deze pagina beschrijven we de verschillende soorten matras toppers die beschikbaar zijn op de markt tegenwoordig. Er zijn ikea toppers gemaakt van onder andere traagschuim en latex.

Traagschuim

Traagschuim, ook bekend als visco-elastisch schuim, wiegt of knuffelt het lichaam. De contourvormende eigenschappen en het langzame herstel zorgen ervoor dat het zacht aanvoelt, maar toch ondersteuning biedt. Als u opstaat, krijgt het schuim langzaam zijn vorm terug (dat is het “geheugen”-gedeelte). Toppings van traagschuim variëren in dikte van 2 tot 4 inch en in dichtheid (bepaald door het gewicht per kubieke voet), waarbij dikker schuim een betere ondersteuning biedt en ook duurder is.

Traagschuim reageert op temperatuur en kan steviger aanvoelen in een koudere kamer of zachter in een warmere omgeving of door contact met lichaamswarmte. Wanneer u in het schuim wegzakt, houdt het uw lichaamswarmte vast en straalt het die uit, zodat u kunt gaan zweten als u warm slaapt. Toppers van traagschuim met gel bevatten verkoelende gels die bedoeld zijn om extra warmte te absorberen (soms wordt hiervoor reclame gemaakt als “verkoelende” matras-topper). In de praktijk is niet gebleken dat schuim met gel onze warme slapers ervan weerhield om te zweten. De toppers die het minst zweet veroorzaakten, waren de toppers met een stoffen hoes. Onze favoriete traagschuim topper, de Tempur-Pedic Tempur-Topper Supreme, heeft bijvoorbeeld een polyester/Lycra hoes en onze testpersonen zijn ’s nachts nooit zwetend wakker geworden, zoals bij andere schuimtoppers wel het geval was.

Latex 

Latex is vergelijkbaar met traagschuim in textuur, maar het veert meer; in plaats van erin weg te zakken, rust uw lichaam op het oppervlak. Latex kan een goede optie zijn als u het drijfvermogen van schuim wilt, maar niet van het knuffelende gevoel van traagschuim houdt. Omdat u minder in het schuim zakt, zou latex minder warmte moeten vasthouden dan traagschuim (hoewel we hebben gemerkt dat dit niet altijd het geval is). Het door ons aanbevolen latex model, de Sleep On Latex, is verkrijgbaar in verschillende diktes en densiteiten. De meeste latex toppers zijn beter aan te passen dan andere types, zodat u kunt kiezen afhankelijk van uw slaaphouding of de hoeveelheid vulling die u aan uw bed wilt toevoegen.

Vezel-gevulde bedden

Vezel-gevulde bedden, ook bekend als dons-alternatieve toppers, zijn vergelijkbaar met veren bedden, maar zijn gevuld met polyester of andere synthetische vezels. Deze zijn een goede optie als u gewoon wat extra vulling nodig heeft op een te stevig matras. Een tester vond het heerlijk om op onze Parachute Down Alternative te slapen alsof je in zachtheid bent gewikkeld. Vezelmatrassen bieden lang niet zoveel demping als traagschuim of latex, dus we zouden deze stijl niet aanraden als je huidige matras je pijn doet bij je schouders, heupen of andere drukpunten. Maar in het algemeen kunnen vezel toppers een comfortabele en vrij betaalbare optie zijn als je gewoon een beetje een pillow top aan je matras wilt toevoegen. Sommige vezelgevulde bedden kunnen in de wasmachine worden gewassen, terwijl andere alleen chemisch gereinigd kunnen worden.

Andere matras toppers

We hebben gemerkt dat traagschuim, latex en vezelgevulde toppers de enigen zijn die voldoende demping bieden om het gevoel van een te stevig matras aanzienlijk te veranderen. Er zijn echter nog een paar andere soorten die u kunt overwegen als u slechts een heel dun laagje zachtheid aan uw bed wilt toevoegen en een nog betere temperatuurregeling of een luxueuzer gevoel wilt. Dit zijn de toppers 2022.

https://www.barneveldsekrant.nl/lokaal/partnercontent/832331/topper-zin-of-onzin-