Spectrumwebdesign
Image default
Groothandel

Zo populair is de PET fles wereldwijd

De PET fles wordt wereldwijd in vrijwel alle landen gebruikt. Waar u ook komt in de wereld, u kunt overal water en frisdrank kopen wat wordt verpakt in PET flessen. Het gaat dan om zowel grootverbruik – hiervoor worden flessen gebruikt van 1 tot 2 liter – als gebruik voor kleinere hoeveelheden die heel makkelijk zijn voor onderweg. De kleine flesjes bevatten doorgaans 0,25 tot 0,5 liter. Er is een groot verschil tussen de grote flessen en de kleine flesjes. Op de grote flessen wordt namelijk in veel landen statiegeld geheven. Dit wordt uiteraard gedaan om ervoor te zorgen dat de flessen worden ingeleverd zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden.

Komt er ook statiegeld op kleine PET flessen?

Er wordt al heel lang gediscussieerd over het heffen van statiegeld op de kleine PET fles. Dit zou ervoor moeten zorgen dat deze minder vaak achteloos wordt weggegooid, in plaats van dat het materiaal wordt gerecycled voor hergebruik. Het heffen van statiegeld op kleine PET flessen is echter nogal een operatie, want dit betekent dat er ook innamepunten moeten worden ingericht waar deze flesjes teruggebracht kunnen worden. Eenzelfde discussie loopt overigens over blikjes waar frisdrank en bier in worden verkocht. Of deze maatregel ooit wordt doorgevoerd is een kwestie van afwachten.

Waar wordt de PET fles geproduceerd?

De PET fles wordt geproduceerd door hierin gespecialiseerde bedrijven. In Nederland is het bedrijf PET Power actief met het produceren van PET flessen maar ook andere verpakkingsmaterialen van gerecycled plastic. U kunt contact met hen opnemen als uw bedrijf geïnteresseerd is in het verpakken van uw product in deze flessen. Model en uitvoering kunnen uiteraard geheel naar wens door deze producent worden gemaakt. U kunt kiezen voor een onopvallende gangbare verpakking maar ook voor speciaal vormgegeven PET flessen waardoor uw product opvalt en meteen herkend wordt door de eindgebruiker of consument.