Spectrumwebdesign
Image default
Dienstverlening

Waarom zijn plechtigheden en crematies zo belangrijk voor katholieken in Nederland?

Na het passeren moet een geestelijke worden bereikt, zodat de vitale crematies in Nederland kunnen worden geregeld en de herdenkingsdienst kan beginnen met het regelen van de procedure. Het is normaal dat er in de buurt gebedsplaatsen zijn die associaties hebben met katholieke of katholieke begrafenisplechtigheden, en de overleden dominee, je bent dominee, of een nabijgelegen dominee kan je op de juiste weg wijzen om een herdenkingsplechtigheid thuis te ontdekken.

Wanneer een katholieke begrafenisplechtigheid houden

De herdenkingsdienst Missen mag niet worden gehouden op Witte Donderdag (de donderdag voor Pasen), Goede Vrijdag (de vrijdag voor Pasen), Heilige Zaterdag (de zaterdag voor Pasen) of Paaszondag. De herdenkingsdienst op zondag in de advent (de periode die begint op de vierde zondag vóór 25 december tot en met 25 december), de vastentijd (de periode van 40 dagen voor Pasen) en het paasseizoen (de periode van 50 dagen na Pasen) zijn eveneens uitgesloten.

  • Een uitvaartmis mag op Aswoensdag (de eerste dag van de vastentijd) worden opgehangen, maar vurige resten worden niet in de gemeente verspreid.
  •  Ondanks het feit dat er binnen de katholieke kerk enig verschil is in de waarde van orgaangift, hebben vele katholieke pioniers de geneeskrachtige betekenis van “het voorbijgaan van de hersenen” (het einde van de geestesgesteldheid als het einde van het leven) erkend en zien zij orgaangift als een laatste weldadige daad die men kan stellen.

Crematie als ondedeel van de begrafenispakketten

Het is duidelijk dat de katholieke kerk de crematie niet heeft gehandhaafd. Hoe dan ook, tegenwoordig is het de moeite waard om een katholiek te laten cremeren. De meeste heilige plaatsen leunen echter naar de beschikbaarheid van het lichaam voor de uitvaartmis, wat betekent dat de crematie na de uitvaartmis moet plaatsvinden.

  • De overblijfselen moeten in de grond of op drift liggen of begraven worden in een columbarium, en mogen niet verspreid worden. De Vigil is een smeekbede tot Godswelzijn die meestal de nacht voor de herdenkingsdienst wordt gehouden.

Er zijn verschillende gewoontes als het aankomt op het cremeren en begraven

Net als bij de bezichtiging komen familie en metgezellen samen in het huis van de omgekomenen, in het huis van de herdenkingsdienst, of in de gemeente om te smeken en de vervallene te herdenken. Een geestelijke of oudere beheert meestal de verzoeken aan God, maar een leek met kennis van de verzoekschriften aan God en de conventies kan sturen als een predikant of predikant niet toegankelijk is. Katholieke begrafenissen worden gehouden in katholieke, maar ze kunnen ook worden gehouden in de kerken van katholieke geholpen wonen of overweging kantoren.

 

https://uitvaartpolis-online.com/wat-kost-een-uitvaart/