Spectrumwebdesign
Image default
Aanbiedingen

Top tips voor vloerbescherming

Niets is belangrijker dan het beschermen je vloer, althans als je gesteld bent op je mooie houten vloer. Het maakt verder ook niet uit of de vloer nieuw of juist oud is. Hoe beter de vloer is beschermd, hoe langer hij blijft. Uiteraard is niet iedere vloer hetzelfde en is de een moeilijker te beschermen dan de ander. Toch is het mogelijk om iedere vloer te beschermen tegen de meest voorkomende schades, wij geven je hiervoor de beste tips.

Gebruik viltjes of een vloerglijder

Niets doet een vloer meer pijn dan schuivende stoelen of tafels. Hier is echter wel een oplossing voor, speciaal stoelvilt. Dit hoef je enkel onder de poten van je tafels en stoelen te plakken en je bent klaar. Ook kun je kiezen voor een vloerglijder. Dit zijn vilten in allerlei vormen en maten, voor alle soorten meubels. Vaak dien je deze ingewikkelder vast te maken, maar zo weet je wel zeker dat het vilt goed blijft zitten.

Bescherming onder een bureaustoel

Je hebt vast wel een kamer waar een bureaustoel in staat, die vloer wil je natuurlijk ook graag beschermen. Dat kan, er zijn namelijk speciale matten verkrijgbaar voor onder een bureaustoel. Zo voorkom je dat je vloer sneller verslijt of krassen krijgt door een rijdende bureaustoel.

Vermijd vocht

De vloer wil je natuurlijk ook wel eens schoonmaken. Maar beperk het water gebruik zo veel mogelijk, een houten vloer kan namelijk niet goed tegen vocht. Droog vloeistoffen gelijk op, om kringen te voorkomen. Zorg tot slot dat er geen water in de naden van het laminaat loopt, want dan kan het laminaat omhoog gaan staan.

https://stoeldopshop.nl/vloerglijders/