Spectrumwebdesign
Image default
Auto's en Motoren

Pak te hard rijden aan met behulp van digitale snelheidsborden

Eén van de eenvoudigste manieren om de snelheid van weggebruikers positief te beïnvloeden, is met behulp van snelheidsborden die de snelheid van voorbijrijders digitaal weergeven. Zo wordt de voorbijgaande bestuurder geconfronteerd met zijn of haar snelheid. Bij de meeste weggebruikers zorgt dit ervoor dat zij hun gedrag aanpassen, wanneer ze te hard reden. Ze worden namelijk ook eraan herinnerd dat ze beboet kunnen worden als ze te hard rijden. Daarnaast rijden sommigen onbewust te hard en is voor hen de confrontatie met hun snelheid al voldoende.

Een van de meest efficiënte manieren om snelheidslimieten meer aandacht te geven

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om ervoor te zorgen dat bestuurders zich beter aan de snelheid houden, maar die zijn lang niet altijd zo effectief en efficiënt als digitale snelheidsborden. U kunt bijvoorbeeld regelmatig politiecontroles laten uitvoeren. Dit kost alleen veel mankracht en zodra bestuurders weten dat er geen ‘flitser’ staat, letten ze meteen minder op hun snelheid. Met een digitaal snelheidsbord brengt u de snelheid elke keer dat de bestuurder langskomt onder de aandacht. Het is zelfs mogelijk om deze borden permanent op een bepaalde locatie te houden. Zo heeft u blijvend resultaat en het enige dat hiervoor nodig is, is een kleine investering in een digitaal bord.

Eén verkeersoplossing om meerdere soorten gegevens mee te verzamelen

Nu rest nog de vraag: waar haalt u deze snelheidsborden het best vandaan? Het antwoord op die vraag is simpel: bij verkeersspecialist Actime. Deze expert biedt verschillende opties, waardoor er altijd wel een snelheidsbord is dat perfect past bij de verkeerssituatie op de plek waar u deze wilt inzetten. Daarnaast is het mogelijk om naast de snelheid van voorbijgangers ook andere waardevolle verkeersdata te verzamelen met de verkeersoplossingen van Actime. Zo krijgt u niet alleen inzicht in de snelheid waarmee weggebruikers langsrijden, maar ook in de hoeveelheid langskomend verkeer en de intensiteit hiervan.