Spectrumwebdesign
Image default
Aanbiedingen

Mediation in Zeist

U kunt bij Anniek Schuurs terecht voor mediation in Zeist. Hierbij is er sprake van conflictbemiddeling waarbij twee (of meer) partijen samen een conflict oplossen onder begeleiding van een onafhankelijke mediator. Waar u een advocaat of rechter inhuurt om een conflict op te lossen, staat de mediator voor u klaar om u de ruimte te geven om zelf tot de oplossing te komen zonder zelf hierbij een standpunt in te nemen. Hierbij is er altijd sprake van twee significante uitgangspunten: vertrouwelijkheid en vrijwilligheid. Alles wat er tijdens een sessie wordt besproken valt onder de geheimhoudingsplicht. Ook moet iedere partij volledig vrijwillig meedoen aan de sessies om de conflicthantering te laten slagen. 

Mediation in Zeist voor een echtscheiding

U kunt bijvoorbeeld terecht bij Anniek Schuurs mediation in Zeist als u een echtscheiding overweegt. Wij begrijpen dat dit geen eenvoudige beslissing is en dat er veel bij komt kijken. Het is daarom logisch dat u hier extra hulp bij kunt gebruiken. Als u een mediator inschakelt voor een echtscheiding dan streven wij ernaar dat u en uw partner op een vriendschappelijke wijze (of in ieder geval ‘on speaking terms’) terug kijken naar de scheiding. Als u kiest om een mediator voor dit lastige proces in te schakelen, dan doorloopt u een aantal fasen. Allereerst is de intake waarbij beide partijen hun verhaal mogen vertellen. Vervolgens maakt de mediator een verslag van de gesprekken en legt de gemaakte afspraken vast in het zogenaamde echtscheidingsconvenant. Hierbij staan er punten die zijn gemaakt over bijvoorbeeld de alimentatie, het gemeenschappelijk vermogen maar ook als de hypotheek en uw pensioen. Daarna wordt er een ouderschapsplan opgezet om vast te stellen bij welke ouder de kinderen gaan wonen en het verloop van het contact onderling maar ook met de kinderen. Vervolgens moeten beide partijen het convenant en het ouderschapsplan tekenen om tot de gerechtelijke procedure over te gaan. 

Contact met Anniek Schuurs Mediation

U kunt contact met Anniek Schuurs opnemen als u graag een kennismakingsgesprek wilt inplannen of als u vragen heeft over onze werkwijze. Dit kunt u telefonisch doen maar ook per e-mail of via een contactformulier op de website.