Spectrumwebdesign
Image default
Bedrijven

Kerstversiering in huis? Het kan het hele jaar!

Kerstversiering in huis hoort bij de kerstdagen in december. Maar kan het ook de andere maanden van het jaar?

Als echte kerstfan kijk je het hele jaar uit naar die ene maand: de decembermaand. Volgens de traditie in Nederland mag de kerstboom pas na 6 december neergezet worden. Waarom zou je alle versiering weghalen na de feestdagen in december om deze terug te stoppen in een doos? 

 

Kerst is erg gezellig en brengt een gevoel van verbondenheid. Sommige kerstversiering kan je het hele jaar laten hangen in huis, denk hierbij aan lichtjes, kransen, sterren en kaarsen.

 

Lichtjes

Een lichtsnoer kan overal in huis; bij de tafel, bij je bed, aan de muur of in de kast. Dit kan ook tijdens de andere maanden in het jaar. Verplaats na de kerstperiode je lichtsnoer van de kerstboom naar een andere plek in huis. Het voordeel hiervan is ook dat het jaar erop je snoer niet meer in de knoop zit.

 

Kransen

Kransen zijn er veel! Van traditionele dennentakken tot een ijzeren ring, er zijn genoeg soorten en maten. De meeste kerstkransen zien er na de feestdagen nog top uit, zonde om ze in een doos te stoppen en ze één jaar later hieruit te halen. Haal de kerstballen eruit en de krans kan na de kerstdagen blijven hangen.

 

Sterren

Sterren staan symbool voor kerst, de ster speelt een belangrijke rol in het kerstverhaal en de geboorte van Jezus. Sterren kunnen het hele jaar in huis, de sterren kunnen gestyled worden met andere accessoires in huis.

 

Kaarsen

Kaarsen kunnen bij elke gelegenheid op tafel worden gezet en zijn decoratie voor de eettafel of salontafel. Ook na de kerstdagen passen deze nog erg goed op de tafels in huis, het zorgt voor extra sfeer.

 

En dit mag ook na de feestdagen blijven!

Bij veel Nederlanders wordt alleen tijdens de kerstdagen gegeten van het mooiste servies en bestek. Zonde? Dit mooie bestek en servies kun je ook alle andere dagen van het jaar gebruiken als het geen kerst is, zo maak je er elke dag een feestdag van.

 

https://kerstverlichting.nl/