Spectrumwebdesign
Image default
Dieren

Huisdier

Een huisdier is een dier dat jij koopt vaak als gezelschap, bescherming, voor het leveren van voedsel, etc. Je hebt dus verschillende soorten huisdieren die worden aangekocht voor verschillende doelen. De meeste mensen nemen een huisdier om het huis gezelliger te maken, om niet eenzaam te zijn of omdat ze er gewoon van houden. Ook kan het zijn dat huisdieren worden gekocht om ongedierte te bestrijden of om je huis te bewaken. Vaak heeft eens huisdier ook een emotionele waarde en zie jij het als meer dan een huisdier.

Soorten huisdieren

Een huisdier hoeft niet echt altijd in je huis te zijn, je kan ook een huisdier in je tuin houden. Er zijn tal van dieren die je als huisdier kunt kopen, de meeste mensen kiezen natuurlijk voor een kat of hond maar natuurlijk kiest ieder wat hij/zij het leukst vindt. Je kunt een knaagdier, vogel of zelfs een paard als huisdier nemen zolang je maar de juiste ruimte hebt en het goed kunt verzorgen. Vaak worden er ook kippen aangekocht als huisdier dit omdat zij eieren leggen, dus omdat het een soort van voedingsbron is.

Verzorging

Het is natuurlijk altijd belangrijk dat je je huisdier niet aankoopt en daarna links laat liggen. Je hoort ook je huisdier te verzorgen en af en toe na te kijken of ze bijvoorbeeld geen teken hebben of ziek zijn. Wanneer een dier ziek is kun je er altijd mee naar de huisdierendokter of in sommige gevallen als het dier te groot is om mee te nemen komt de huisdierendokter naar jou toe. Een huisdierendokter is gespecialiseerd in het verzorgen van huisdieren, soms heb je ook huisdierendokters die enkel voor bepaalde groepen van dieren gespecialiseerd zijn daar moet je dan ook mee opletten. Een huisdierendokter kijkt je huisdier goed na en als het mogelijk is verzorgt hij/zij je huisdier ter plekke, als het echt niet anders kan dan kan het zijn dat je huisdier naar een dierenziekenhuis moet.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/huisdierendokter/