Spectrumwebdesign
Image default
Bedrijven

Gebruik deze tips voor het verbeteren van je fulfilment proces

Fulfilment, het logistieke proces van orderafhandeling van goederen van het magazijn tot aan de deur van de consument, is een vitaal onderdeel voor het krijgen van blije klanten. Aangezien tegenwoordig het merendeel van de consumenten vanzelfsprekend verwacht dat een standaard levering binnen 3 dagen afgerond moet worden, is het voor retailers van groot belang om veel aandacht en moeite te besteden om het fulfilment proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. In dit artikel spitsen we ons toe op het verbeteren van drie verschillende processen die meer succes kunnen opleveren met je orderafhandeling. 

Maak het orderafhandelingsproces voorspelbaar

Wanneer je ervoor zorgt dat iedere dag zorgvuldig uitgekiend wordt, dan weet jij en en je team precies wat er dagelijks op jullie te wachten staat. Op deze manier kan je hogere arbeids- en operationele kosten vermijden, evenals frustratie bij je team en teleurstellende klanten. Het is daarom van cruciaal belang om te investeren in goede orderbeheersoftware om in staat te zijn om al je systemen te monitoren, voorspellen en automatiseren. In de logistiek en warehousing speelt automatisering een steeds belangrijkere rol om onder andere voorraden te controleren en maakt het je mogelijk om waardevolle mankracht uit te besteden aan andere processen. 

Focus op de nauwkeurigheid van de voorraad 

Nauwkeurige voorraadstatistieken hebben een enorme invloed op het goed opslaan van bestellingen, ze op de juiste manier te verpakken, verzenden en klanten uiteindelijk tevreden te maken! Om teleurstellingen te voorkomen, is het daarom belangrijk dat klanten en partners kunnen inzien wat er op voorraad beschikbaar is wanneer ze iets bestellen. Wanneer de voorraad niet nauwkeurig in kaart wordt gebracht, dan kan het gehele orderafhandelingsproces verstoort worden in de vorm van backorders, voorraad die niet meer verkocht kan worden en in het ergste geval, klanten die overstappen naar de concurrent. Enkele voorbeelden van het verbeteren van nauwkeurige voorraadstatistieken is om gebruik te maken van magazijn- en voorraadbeheersystemen en het uitvoeren van regelmatige steekproeven en cyclystellingen. 

Optimaliseer de layout van het magazijn

Wanneer een fulfilment center zorgvuldig en overzichtelijk is ingericht, kan het gehele orderafhandelingsproces enorme stappen maken naar de goede richting. Door middel van het creëren van een magazijn die de workflow op alle gebieden optimaliseert, kan het logistieke proces worden verbeterd. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid ruimte te hebben en ervoor te zorgen dat diverse soorten goederen gemakkelijk te bereiken zijn. Er komt aardig wat kijken bij het optimaliseren van een magazijn en het inschakelen van een specialist is te overwegen als je denkt dat je warenhuis een volledige opknapbeurt nodig heeft.  

 

http://dbf.nl/oplossingen/fulfilment-center/