Spectrumwebdesign
Image default
Bedrijven

Een zwembad voor je kinderen, hier moet je op letten!

Ondanks dat Nederland eigenlijk bekend staat als waterland en regenland, worden de zomer steeds warmer. Iedereen zal op een warme zomerdag klagen dat het warm is, zo ook je kinderen. Bij een hete zomer is het dan het meest ideaal om verkoeling te zoeken. Een kinder zwembad kan veel plezier brengen en daarnaast kun je als ouder ook heerlijk genieten. Uiteraard zijn er allerlei soorten zwembaden, in allerlei soorten en maten. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten, wanneer je een zwembad voor je kinderen aanschaft.

Type zwembad

Voordat de vakantie begint en je je nog in de wat koudere maanden bevindt, zal je vast zeggen dat een zwembad niet nodig is. Uiteindelijk sta je toch in de zomer bij een winkel, waar je snel even een opblaaszwembadje gaat halen. Deze beschikt niet over een filter, waardoor je regelmatig het water moet verversen. Een ander alternatief kinder zwembad is het opzetzwembad, met een metalen frame en filtersysteem. Hierdoor hoef je het water niet te vervangen, wat naast makkelijker ook duurzamer is.

Maat zwembad

Bij de maat zwembad voor het zwembad is het belangrijk om te denken aan de leeftijd en de zwemdiploma’s van je kinderen. Wanneer je kind nog geen A-diploma heeft is het belangrijk dat je kind in het zwembad kan staan. Bij kleine kinderen kun je kiezen voor een waterhoogte van 55 centimeter en wanneer ze wat ouder zijn kun je gaan voor een diepte van 1 meter.

Het is bij een kinder zwembad ook belangrijk om na te denken hoeveel personen tegelijkertijd in het zwembad moeten kunnen. Bij een zwembad van 2 x 3 meter is het mogelijk om met vier personen in het zwembad te zitten en spelen.

Filteren en desinfecteren

Uiteraard komt bij een zwembad onderhoud kijken, om te voorkomen dat je water binnen de kortste keren groen en ongezond is. Allereerst is het belangrijk om je water te filteren, door huidschilfers, zand, algen en haren te filteren. Dit kun je doen met een zwembadfilter maar ook met een zandfilterpomp. Als het gaat om desinfecteren is het belangrijk om in je kinder zwembad chloortabletten in een drijver te doen, of te werken met een zoutwatersysteem.

https://outathome.com/nl/zwembaden/afmetingen-zwembad/kinderzwembad