Spectrumwebdesign
Image default
Zakelijk

Dit is waarom linkbuilding belangrijk is voor de vindbaarheid van jouw website

Wanneer je een eigen website of webshop hebt, wil je graag dat deze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de zoekmachines komt bij onderwerpen die relevante zijn voor jouw website. Want hoe hoger je in de zoekresultaten komt, hoe meer websitebezoekers je krijgt. En dat wil iedereen toch? Linkbuilding draagt bij hieraan bij. Wat Linkbuilding is en waarom het belangrijk is voor de vindbaarheid van jouw website, leggen we je uit in deze blog. 

Wat is linkbuilding? 

Linkbuilding is het plaatsen van jouw links op andere websites. Met deze links geeft de andere website haar bezoekers het advies jouw website of webshop te bezoeken. Zoekmachines als Google hechten er waarde aan als andere websites verwijzen naar die van jou. Belangrijk is wel dat het relevante websites zijn. Ben jij een schoenmaker, is een verwijzing van een website van een andere schoenmaker waardevoller dan een verwijzing van bijvoorbeeld een kapper. Hoe meer relevante websites naar jouw website verwijzen, hoe meer hoger autoriteitsscore je website krijgt. 

Waarom linkbuilding? 

Autoriteit is één van de drie pijlers van SEO. De twee andere pijlers zijn content en techniek. Hoe beter je jouw website op deze drie punten geoptimaliseerd hebt, hoe hoger je in de organische zoekresultaten zichtbaar bent. Bij content zijn relevante teksten en afbeeldingen belangrijk, bij techniek gaat het onder andere om de laadsnelheid en gebruikersgemak van de website. Linkbuilding bepaalt de autoriteit van je website. Hoe mee relevante verwijzingen van andere websites, hoe hoger de autoriteitsscore van je website. Dit draagt uiteindelijk bij aan de vindbaarheid van jouw website. 

Linkbuilding uitbesteden 

Wanneer je van plan bent zelf te gaan linkbuilden, moet je de mensen achter relevante websites benaderen en vragen of er een link van jouw website op hun site geplaatst mag worden. Omdat dit behoorlijk arbeidsintensief is, kiezen veel mensen ervoor om dit uit te besteden. Linkbuilding uitbesteden aan een online marketingbureau zorgt ervoor dat je zelf niet meer druk hoeft te maken. Een online marketingbureau heeft de juiste kennis en expertise om een goede backlinkprofiel op te bouwen.