Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

De buitenwereld minder hard laten binnenkomen

Veel mensen die HSP zijn, en dus hoogsensitief zijn, hebben last van prikkels van de wereld om hen heen. Hoogsensitiviteit is van alle tijden, maar tegenwoordig heeft het een veel groter effect, omdat we nu eenmaal in een wereld voor prikkels en ruis leven. Dit maakt het voor de HSP’s net even iets moeilijker en vermoeiender. Weet jij van jezelf dat je snel overprikkeld raakt? Dan heb je misschien iets aan deze tips, om de buitenwereld minder hard binnen te laten komen.

Als eerste is het heel belangrijk om écht te luisteren naar wat je lichaam je vertelt. Maar hoe doe je dat, echt luisteren? Nou, het is simpel, om te luisteren moet je af en toe stil zijn. Dit kun je doen door buiten een rondje te gaan lopen of rustig te mediteren. Tijdens deze stilte ga je bij jezelf na hoe je je voelt en wat je op dat moment nodig hebt. Vervolgens is het belangrijk dat je deze antwoorden serieus neemt. Als je voelt dat je moe bent, accepteer dat dan. We hebben wel eens de neiging om te denken: stel je niet zo aan, iedereen heeft het druk, ik mag niet klagen. Toch is het heel belangrijk om iets te doen met wat je lichaam je vertelt.

Elektronica zijn een bron van veel prikkels. En nee, ik ga je niet zeggen dat je je telefoon de deur uit moet doen, maar kijk wel kritisch naar je gebruik van internet en elektronica en kijk hoe je kunt minderen. Vaak kijken we uit gewoonte op onze smartphone, zonder echt iets te doen. Dit kun je het beste zo snel mogelijk uit je routine schrappen. We kunnen nu eenmaal niet gemakkelijk zonder onze apparaten, maar we kunnen er wel zo bewust mogelijk mee om proberen te gaan.

Heb je heel veel moeite met je HSP en weet je niet goed hoe je er mee om kunt gaan? Dan is het aan te raden om hsp begeleiding te zoeken.

https://onesessioncoaching.nl