Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Acupunctuur in Ede

Traditionele Chinese geneeswijzen worden nog steeds in China in ziekenhuizen toegepast met effect, net als acupunctuur in Ede. De therapie is al meer dan tweeduizend jaar oud, en bewezen betrouwbaar. Door de tijd heen is keer op keer de werking bewezen, en is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor de voordelen van acupunctuur. Een behandeling is voor iedereen met klachten, zowel van grote als van kleine aard. Neem bijvoorbeeld bepaalde chronische ziektes, of juist even niet lekker in je vel zitten. Voor beiden gevallen kan acupunctuur helpen, je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten richting onze praktijk in Ede, waar we je verder kunnen helpen.

Het proces van acupunctuur behandeling krijgen in Ede

Bij een acupunctuurbehandeling in Ede zal je als eerste een intakegesprek krijgen, waarna een aantal behandelingen zullen volgen om de klachten aan te pakken. Eigenlijk is het een beetje als fysiotherapie, waar je ook meerdere keren moet terugkomen om de behandeling daadwerkelijk effect te laten hebben. Het verschilt per persoon hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn, soms zijn ze na vier behandelingen al klaar, in andere gevallen kan het wat langer duren. De factoren die hiermee te maken hebben zijn de aard van de klacht zelf, hoe lang je er al last van hebt, hoe de klacht is ontstaan en of die ontstaanswijze een terugkerend iets is.

Interessante weetjes

Wetenschappelijk onderzoek heeft dus uitgewezen dat ongeveer tachtig tot negentig procent van alle patiënten uiteindelijk baat hebben gehad van acupunctuur, ongeacht de aard van de klacht. Op onze website staat echter geen link naar dat wetenschappelijk bewijs, we zeggen het alleen maar. Het goede resultaat hiervan is dat er een heleboel mensen zijn die in het dagelijkse leven geen pijn, beperkingen in de beweging of het dagelijkse handelen meer hebben. Daarnaast is er een spiritueel voordeel, de mentale staat verbetert ook. Er zijn echter wel een aantal aandachtspunten die de kans op succes van een behandeling vergroten. Namelijk, drukte en stress voor en na de behandeling voorkomen, zware inspanning voor en na de behandeling vermijden en nog wat dingetjes.