Spectrumwebdesign
Image default
Gezondheid

Wanneer u een vermoeden heeft: laat een ADHD test doen bij uw kind

Heeft uw kind moeite zich te concentreren? Geldt dat op school, maar ook thuis? Merkt u dat uw kind een achterstand heeft op het gebied van sociale vaardigheden? Dan heeft uw zoon of dochter misschien ADHD. Om dit zeker te weten, laat u best een ADHD test doen met uw kind door een professioneel ADHD instituut. U kunt hiervoor terecht bij het ADHD Instituut Roosendaal. Wordt ADHD vastgesteld bij uw kind? Dan biedt het instituut u en uw familie professionele begeleiding en leert het u omgaan met ADHD en wat het betekent voor u. 

Professionele ADHD test en begeleiding voor uw kind tot 18 jaar

De ontwikkeling van uw kind kan door ADHD ernstig verstoord worden. Laat dus snel een test uitvoeren wanneer u ADHD bij uw kind vermoed. Als de diagnose van ADHD wordt vastgesteld na een test bij uw kind, geeft een gespecialiseerde organisatie zoals het ADHD Instituut Roosendaal u en uw kind de beste begeleiding op maat. Zo heeft uw kind, en ook uzelf, zo min mogelijk last van deze ontwikkelingsstoornis bij uw kind. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hier al terecht voor een ADHD test en begeleiding. Ook oudere kinderen tot 18 jaar worden hier begeleid om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en een leerachterstand te voorkomen.

Laat een ADHD test doen als uw kind dit gedrag vertoont

Zou het kunnen dat uw kind ADHD heeft? Dat ziet u aan de kenmerken van deze concentratiestoornis. Heeft uw kind het moeilijk met sociale vaardigheden waardoor het niet goed kan omgaan met andere kinderen? Is uw zoon of dochter hyperactief? Heeft uw kind een leerachterstand op school? Dan is het aan te raden om een ADHD test te laten doen met uw kind. Hiervoor gaat u best naar een professionel organisatie zoals het ADHD Instituut Roosendaal. Bij een positieve diagnose geven zij uw kind de beste begeleiding. Uw kind leert er praktische vaardigheden zoals plannen en organiseren. Dankzij de begeleiding leert uw kind bovendien om de beperking en mogelijkheden van deze stoornis te aanvaarden.