Spectrumwebdesign
Image default
Sport

Tips voor het golfen in de warmte en de stralende zon

Je wilt natuurlijk het liefst golfen in mooi weer, want regen en golfen wordt over het algemeen niet echt gewaardeerd. Nu is het natuurlijk lekker als het een beetje warm is om te golfen, maar het kan ook zijn dat de hitte voor ongemakken kan zorgen en dat je daardoor niet lekker een balletje kan slaan op de golfbaan. Wil je ergens in deze dagen gaan golfen en is het super warm? Lees dan zeker verder in dit artikel. Hier worden tips gegeven die jij kunt hanteren in de hitte.

Bescherm jezelf

Natuurlijk is het belangrijk om in deze warmte en met de stralende zon jezelf goed te beschermen. Neem dus zonnebrandcrème mee en smeer je hiermee goed in. Verder kan een pet ook een zeer belangrijk kledingstuk worden. Naast de zonnebrandcrème en de pet is het ook goed om te blijven drinken. Zorg er dus voor dat je voldoende water meeneemt, en anders in de buurt een flesje kan bijvullen. Verder is het ook belangrijk om niet op het midden van de dag naar de golfbaan te gaan. Dan is de zon het sterkst en dit is niet altijd even goed voor je gezondheid. Ga daarom of vroeg in de ochtend of laat in de middag een balletje slaan.

Maak het je zelf makkelijk

Op de golfbaan maak je veel meters als je elke hole zelf wilt lopen. Natuurlijk goed voor de gezondheid maar het kan wel erg zwaar zijn in de hitte. Maak dan ook gebruik van een golfkarretje bijvoorbeeld. Misschien doe je dit liever niet, maar het is in deze omstandigheden zeker handig. Verder draag je als golfer ook veel golfclubs en ballen mee. Bij elkaar opgeteld zijn dit aardig wat kilo’s die je mee moet dragen. Het is daarom zeker een aanrader om een trolley aan te schaffen voor je golftas. Met deze trolley kan je de golftas rijden, en hoef je niet al die meters te maken met een zware tas op je rug.

Golfkleding

Naast het beschermen en makkelijker maken is de kleding op een warme zomerdag ook erg belangrijk. Als je op de golfbaan wilt staan moet je aan bepaalde richtlijnen voldoen. Elke golfvereniging heeft zo haar regels op het gebied van kleding. In veel gevallen laten ze je vrij in de keuze, maar wordt het wel op prijs gesteld als je er netjes uitziet. Er netjes uitzien en toch in de warmte spelen kan zeker. Er worden polo’s gemaakt die uitstekend zijn voor de golfsport. Met deze polo’s zie je er netjes uit en deze ademen ook vrij goed. Verder mag je ook gewoon een korte broek dragen, en de tip is voor beide kledingstukken om lichte kleuren te kiezen. Zwart of andere donkere kleuren zijn wel degelijk warmer in de stralende zon. Tevens kan het ook niet kwaad om extra spullen mee te nemen. Nu kan je denken aan een extra pet, of extra schoenen en sokken, maar handschoenen zijn ook een belangrijk onderdeel. In dit zomerse weer kan je enorm last krijgen van zweterige handen, en dan is het wel zo lekker om de mogelijkheid te hebben om andere handschoenen aan te doen.