Spectrumwebdesign
Image default
Zakelijk

Op welke manieren kun je de ervaring van een vop cursus implementeren

Wanneer je als Voldoende Onderricht Persoon aan het werk wilt gaan of als VOP werkzaam bent, is het belangrijk om je kennis uit te breiden. Dit kun je eenvoudig doen door een vop cursus te volgen. Als Voldoende Onderricht Persoon is het namelijk belangrijk om regelmatig je kennis op te frissen. Alles wat je tijdens de cursus leert kun je direct toepassen in de praktijk. De cursus wordt gegeven door ervaren docenten die ook allemaal ervaring hebben opgedaan in de praktijk. De cursus is geschikt voor iedereen die werkt met elektrische installatie maar die wilt doorgroeien naar een Voldoende Onderricht Persoon. Tijdens de cursus VOP word je opgeleid om werkzaamheden met beperkt elektrische risico uit te voeren. Hierbij wordt er vooral gefocust op toepasbare praktijksituaties.

 

Wat leer je tijdens een VOP cursus?

Tijdens de cursus Voldoende Onderricht Persoon leer je alles wat je moet weten over deze functie. Na het afronden van de cursus wordt er uitgegaan dat je op kennisniveau zit van een VOP’er. Hierbij ben je op de hoogte van de wet- en regelgeving en ben je je bewust van alle gevaren die het werken met elektrische installatie met zich meebrengen. Ook weet je alles over welke hulpmiddelen je kunt gebruiken en welke maatregelen en procedure er zijn. Als laatste kun je werkzaamheden met een beperkt elektrisch risico feilloos uitvoeren op een veilige manier. De cursus kan worden toegepast voor diverse vakgebieden. Zo kan de cursus worden bijgewoond door IT’ers, mechanische monteurs of conciërges.

 

Online of klassikaal de cursus bijwonen

Je kunt een VOP cursus zowel klassikaal als online bijwonen. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. In de meeste gevallen duurt de cursus één dag waarna je over voldoende informatie beschikt om zelf werkzaamheden uit te voeren als Voldoende Onderricht Persoon. Houdt er rekening mee dat je als Voldoende Onderricht Persoon periodiek te maken kunt krijgen met een herinstructie. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kun je jouw werkzaamheden op een veilige manier blijven uitvoeren volgens de norm. Voor het volgen van de cursus is er geen vooropleiding of voorkennis nodig. Wel is het handig om al wat kennis te hebben van elektrische installatie om zo vlot door de lesstof heen te kunnen gaan. Zeker wanneer je werkt met elektrische installatie kunnen er veiligheidsrisico’s opspelen. Na het volgen van de VOP cursus ben jij hiervan op de hoogte en kun je juist handelen.