Spectrumwebdesign
Image default
Woningen

Is het verstandig om lichtstraten te laten bouwen?

Veel mensen overwegen om lichtstraten te laten bouwen maar zijn er nog niet helemaal zeker van omdat ze bang zijn voor de kosten. Voor het bouwen van lichtstraten moeten ze namelijk ook het dak laten verbouwen en dit kan hoge kosten met zich meebrengen.

Je kunt lichtstraten prefab kopen of je kunt het laten bouwen maar in beide gevallen moet het nog geplaatst worden. Voordat een lichtstraat geplaatst kan worden moet het dak verbouwd worden. De eerste stap is het verwijderen van een deel van het dak in de afmetingen van de lichtstraten. Als dit eenmaal klaar is moet het gat in het dak nog aangepast en versterkt worden voor het installeren van de lichtstraat.

Het versterken van het dak is dan ook meestal nodig want het bestaat voor een groot deel uit glas wat best zwaar is. Vroeger waren lichtstraten nog zwaarder omdat de frame uit hout of staal bestond maar tegenwoordig wordt er gelukkig gebruik gemaakt van aluminium wat veel lichter is.

Wanneer je zorgen maakt over de kosten voor het installeren van lichtstraten is dit niet nodig want je kunt een offerte aanvragen. Je vraagt eerst een offerte aan en kijkt zo of je de kosten ervan kunt veroorloven.

serrebouw-brabant.nl

serbo.nl

velux.nl