Spectrumwebdesign
Image default
Woningen

De taxatie van jouw huis in Utrecht: de eerste stap naar een geslaagde verkoop

Een taxatie van jouw huis in Utrecht is een proces waarbij een verkoopmakelaar in Utrecht de reële marktwaarde van een woning bepaalt. Het kan jou en jouw geldschieter verzekeren dat de prijs die je bereid bent om te betalen, overeenkomt met de waarde van het huis binnen de markt. Een taxatie van een huis in Utrecht wordt ook vaak gebruikt om onroerendgoedbelasting te bepalen, waardoor ze in de meeste provincies een vereiste zijn. Met de informatie die uit een taxatie komt, kun je weglopen van de aankoop van een huis als de taxatie te laag is om de overeengekomen aankoopprijs te rechtvaardigen. Misschien wil je de onvoorziene situatie overslaan als je je op een verkopersmarkt bevindt. Dat is heel logisch als je jouw eerste huis koopt of als je een beperkt budget heeft.

Wat kan je vooraf doen?

Zorg ervoor dat alle veiligheidsuitrusting is geïnstalleerd en goed werkt voordat de taxatie van jouw huis in Utrecht begint. Deze omvatten onder andere rookmelders, koolmonoxidemelders en alarmen voor huisbeveiliging. Zorg ervoor dat je de verkoopmakelaar in Utrecht op de hoogte brengt van eventuele verbeteringen die je in jouw huis hebt aangebracht door de jaren heen. Bij Van Scherpenzeel Makelaars kun je terecht om een betrouwbare verkoopmakelaar in Utrecht in te schakelen die de taxatie van jouw woning kan uitvoeren. Nieuwe toevoegingen, vervangen HVAC-units, gevelbeplating, dakgoten, een nieuw dak, vernieuwde keukens en bijgewerkte badkamers zullen allemaal een positieve invloed hebben op jouw beoordeling.

Mag jij bij een taxatie aanwezig zijn?

Als verkoper mag je aanwezig zijn wanneer de taxateur van Van Scherpenzeel Makelaars zijn taxatie doet. Door de verkoopmakelaar in Utrecht te begeleiden heb je eventueel de kans om te zorgen dat eventuele upgrades, verbeteringen of bijzonder charmante ontwerpkenmerken niet worden gemist. Gelukkig is het makelaarsteam van Van Scherpenzeel Makelaars erg professioneel, waardoor ze altijd vol kennis ieder huis binnen lopen en waardoor ieder huis exact wordt geschat op de waarde die het verdient.