Spectrumwebdesign
Image default
Aanbiedingen

Waarom uw hond een hondenmand nodig heeft

Waarom uw hond een hondenmand nodig heeft

De meeste honden slapen 12 uur per dag. Het kiezen van het juiste bed is essentieel. In het juiste hondenmand zal uw pup nog meer plezier beleven aan kwijlen, rollen en snoezelen. Sommige honden hebben een duurzaam bed nodig dat bestand is tegen de zwaarste klauwen van de hond, terwijl oudere honden de voorkeur geven aan een pluche bed met net genoeg ondersteuning voor hun tere gestel. Een leren hondenmand is een plek waar hij zich kan terugtrekken als hij tijd nodig heeft voor zichzelf.

Hoewel veel mensen denken dat honden zich op kunnen krullen en bijna overal kunnen slapen, zou uw harige vriend echt niet op de vloer moeten slapen. U wilt waarschijnlijk ook niet dat hij op uw bedden of banken klimt. De waarheid is dat honden bedden nodig hebben, net als wij, en ze zijn gunstig om verschillende redenen. Hier zijn er een paar:

Een eigen plek

Net zoals puppies zich veilig en thuis voelen in hun kooi, is een hondenmand een plek waar volwassen honden de baas kunnen zijn over hun domein. De rest van het huis is van de mensen in het huis, en een hond kan zich vaak een tweederangs burger voelen. Een hondenmand geeft hem echter een plek waar hij zich kan terugtrekken als hij tijd voor zichzelf nodig heeft. Als u uw hond een slaapplaats geeft, voorkomt u bovendien dat hij gaat slapen waar u dat niet wilt. Honden zullen proberen een zo comfortabel mogelijke plek te vinden om te slapen, en zullen vaak gezellig bij u in bed kruipen, uw mooie meubels bekrassen, of vuil achterlaten op de mooie tapijten. Een hondenmand dat aan de slaapbehoeften van uw huisdier voldoet, voorkomt dat hij u lastigvalt of iets anders beschadigt terwijl hij een dutje probeert te doen. Om er zeker van te zijn dat uw hond het bed gebruikt, moet u wel het juiste bed aanschaffen. Grotere rassen hebben grotere hondenmanden nodig, en verschillende bedden hebben verschillende eigenschappen.

Gezondheid

Slapen op een vloer of ander hard oppervlak kan schadelijk zijn voor de gezondheid van een hond. Orthopedische hondenmanden kunnen worden gebruikt om de pijn en het ongemak van heupdysplasie, artritis, of andere structurele kwalen te helpen verlichten. Oudere honden moeten zeker een orthopedisch hondenmand krijgen, omdat zij veel vatbaarder zijn voor deze aandoeningen. Bovendien zijn hondenmanden vaak voorzien van andere gezondheidsbevorderende aspecten, zoals cederhoutsnippers die kunnen helpen de geur te beperken.

Netheid

Laten we eerlijk zijn; hoe vaak u uw vloer ook veegt en stofzuigt, het is nog steeds niet de schoonste plek om een dutje te doen. Door uw hond een hondenmand te geven, houdt u hem schoon. Mocht hij modder en vuil van buiten op zijn slaapplek achterlaten, geen zorgen. De meeste hondenmanden zijn voorzien van uitneembare voeringen of andere voorzieningen waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Dat is veel eenvoudiger dan alle meubels in huis met een handroller of stofzuiger schoon te maken.

Houd het comfort van uw hond in gedachten

Er zijn tal van opties om uit te kiezen als het gaat om het kiezen van het beste hondenmand voor uw pup. Vraagt u zich nog steeds af: “wat voor hondenmand moet ik nemen?” Bij het vergelijken van hondenmanden, kunt u gaan voor comfort en kosten, comfort en betaalbaarheid, of hebben speciale behoeften (zoals artritis of orthopedische). Er zijn zo veel soorten hondenmanden op de markt – het goede nieuws is dat u opties hebt om ervoor te zorgen dat uw hond gelukkig is en uw portemonnee niet leeg is.