Spectrumwebdesign
Image default
Aanbiedingen

5 dingen die jij nog niet wist over krullend haar!

Krullend haar is net zo uniek als de persoon die het draagt. Maar hoeveel weet je echt over die prachtige lokken? Hier zijn vijf verrassende feiten die je blik op krullend haar wellicht veranderen.

De Wetenschap Achter de Krul

Krullend haar is niet alleen een visuele traktatie; het is ook een wonder van de natuur. De vorm van je haarfollikels bepaalt of je haar steil, golvend of krullend is. Ronde follikels produceren steil haar, terwijl ovale en asymmetrische follikels verantwoordelijk zijn voor die mooie krullen. Maar wist je dat de structuur van krullend haar ook meer disulfidebindingen bevat? Deze sterke chemische bindingen tussen eiwitten in je haar zorgen voor die natuurlijke veerkracht.

Klimaat en Krullen

Heb je je ooit afgevraagd waarom je krullen soms pluizig worden? Vochtigheid speelt een grote rol in hoe je krullen zich gedragen. Krullend haar is namelijk hygroscopisch, wat betekent dat het vocht uit de lucht absorbeert. Dit kan leiden tot de gevreesde frizz. Maar geen paniek, met de juiste producten kun je je krullen onder controle houden. Een bezoek aan Curlscontrol.nl kan je helpen de perfecte match voor jouw haar te vinden.

Krullen en Knippen

Het knippen van krullend haar is een kunst op zich. Omdat krullen in verschillende vormen en maten komen, vereist het knippen ervan een speciale techniek. Een kapper gespecialiseerd in krullend haar weet dat elke krul individueel behandeld moet worden. Het droog knippen van krullen is een populaire techniek, omdat het de natuurlijke val van je haar respecteert en voorkomt dat je eindigt met een ongewenste vorm.

De Mythe van de Borstel

Veel mensen met krullend haar vermijden borstels als de pest. En dat is niet zonder reden! Borstelen kan je natuurlijke krulpatroon verstoren en leiden tot breuk en pluis. In plaats daarvan kun je het beste een kam met wijde tanden of je vingers gebruiken om je haar te ontwarren. Doe dit terwijl je haar nog nat is en met conditioner erin, voor een zachte en effectieve ontwarring.

https://www.curlscontrol.nl/nl/