Spectrumwebdesign
Image default
Zakelijk

Praktische situaties om Engels toe te passen: Zakelijke communicatie, reizen en sociale interactie

De Engelse taal is een van de meest gesproken talen van de hele wereld. Meer dan een miljard mensen wereldwijd spreken Engels, waarvan 360 miljoen de taal als moedertaal hebben. Als je wilt communiceren met mensen uit andere landen zal dit hoogstwaarschijnlijk niet in het Nederlands kunnen. De kans dat mensen uit andere landen Nederlands leren is klein, en die van Engels veel groter. Engels is daarom de meest voor de hand liggende taal om te leren. Engels leren spreken wordt vooral gedaan via cursussen. Deze manier is namelijk ideaal om een taal snel en goed onder de knie te krijgen. 

Waarom Engels? 

Doordat er zoveel mensen Engels spreken is er veel informatie online, zoals wetenschappelijke artikelen, academische bronnen en nieuwsberichten, in het Engels. Door Engels leren spreken heb je veel uitgebreidere toegang tot het verkennen van informatie. Engels is de taal van de internationale zakenwereld. Als je de ambities hebt om in het buitenland te werken, of internationale zakelijke relaties aan te gaan, is het spreken van Engels echt een belangrijke must. De taal is zo universeel, dat het je ook in je vrije tijd goed te pas zal komen. Alleen al op vakantie is het een hele uitkomst. Het kan je helpen om de weg te vinden, in contact te komen met de lokale bevolking en om informatie te krijgen tijdens het reizen. Als je naast het reizen in het buitenland het ook interessant lijkt om onderwijs te volgen, is het spreken van Engels ook zeker niet onhandig. Engels leren spreken kan hierbij helpen! De wereld ontwikkelt zich razendsnel op gebied van technologie. Veel technologiebedrijven, software en apps zijn in het Engels ontwikkeld. Een goed begrip van de taal vergemakkelijkt dan ook het gebruik van deze digitale hulpmiddelen. Met al deze redenen waarom Engels de juiste taal is om te leren spreken, overkoepelt één reden ze allemaal: persoonlijke groei. Engels leren spreken kan je cognitieve vaardigheden ontwikkelen, je zelfvertrouwen vergroten en je zal zien dat er nieuwe ideeën en perspectieven ontstaan.

Engels leren spreken

De taal kan je op verschillende manieren leren. Over het algemeen wordt er gebruikgemaakt van cursussen. Deze cursussen kunnen op verschillende manieren gevolgd worden, online en op locatie. De duur van de lessen hangt af van welk niveau je al hebt, en wat je uiteindelijke doel is. Sommige aanbieders hebben speciale pakketten waarbij er gekeken wordt naar wat je al kan, om hier vervolgens een persoonlijk leerplan op los te laten. Zo leer je dus de vaardigheden die je écht nodig hebt! Je krijgt de taal al snel onder de knie wanneer je er veel mee werkt, dit kun je ook vanuit huis alvast doen. Luister bijvoorbeeld eens naar Engelse radio, of lees Engelse boeken. Zorg ervoor dat je regelmatig Engels spreekt, om zo ook de spreekvaardigheid onder de knie te krijgen.