Spectrumwebdesign
Image default
Zorg

Leer meer over openheid bij medische incidenten in uw vakgebied

Waarom is openheid bij medische incidenten zo belangrijk? In sommige gevallen is het incident zelf nauwelijks of zelfs helemaal niet op te lossen. Wanneer er ook nog eens een goede communicatie met de patiënt ontbreekt, kunnen dergelijke incidenten leiden tot vervelende situaties voor zowel u als zorgverlener als de patiënten en hun naasten. Zo kunnen er bijvoorbeeld slopende gerechtelijke procedures worden ingezet of wordt uw zelfvertrouwen enorm beschadigd. In veel gevallen leidt dit tot langdurig verzuim of zelfs depressies. Om dit soort situaties te voorkomen, is het van belang om openheid te creëren bij medische incidenten. Volgens de Gedragscode Openheid medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (GOMA) is het belangrijk dat de arts direct in gesprek gaat met de patiënt en dat u openlijk spreekt over medische fouten.

Praktisch gerichte cursussen

Wilt u meer weten over openheid bij medische incidenten? Schakel dan de trainers van Compass Collegial Coach in Amsterdam in. Hier leert u alles over (open) communicatie in de zorg, waar de coaches van deze organisatie zeer ervaren in zijn. Zij zijn dan ook werkzaam (geweest) in de zorg en kunnen u vele situaties voorleggen waarmee u gespreksoefeningen kunt doen. Natuurlijk bevinden zij zich altijd buiten uw eigen werkkring. Discretie is voor Compass Collegial Coach dan ook erg belangrijk. Door middel van praktisch gerichte oefeningen leert u meer over wat te doen in diverse situaties. Zo bent u optimaal voorbereid op gesprekken na medische incidenten en weet u bij ieder geval meer openheid te creëren. Dit geeft u als zorgverlener of arts een zeker gevoel, wat ook op de lange termijn een voordeel is.

Informeer naar de trainingen van deze organisatie

Informeer naar de mogelijkheden die Compass Collegial Coach u biedt op het gebied van openheid bij medische incidenten. Hun specialisten vertellen u graag meer en bieden u een workshop of individuele coaching aan, afhankelijk van wat het best bij u en uw situatie past. Bekijk de website van deze organisatie en neem contact met hen op om uw vragen te stellen.

https://www.compasscollegialcoach.nl/