Interieurstylist worden als beroep

Ben je graag bezig met het inrichten en decoreren van een huis? Kijk je altijd om je heen als je ergens binnen komt om inspiratie op te doen? Zeggen mensen wel eens dat je een goed oog hebt voor interieur? Misschien is dit iets waar je wat mee kunt doen en misschien kun je er wel je beroep van maken! Wat is er tenslotte leuker dan van je hobby je werk maken?

Als eerste is het belangrijk om het verschil te weten tussen een interieurarchitect en een interieurstylist. Een architect ontwerpt de inrichting en specifieke onderdelen van een ruimte. Hierbij gaat het vooral om het functionele aspect van de inrichting. Een stylist houdt zich juist bezig met de uitstraling van de ruimte en gaat dus aan de slag met decoratie.

Om een interieurstylist te worden hoef je niet een specifieke opleiding te hebben gedaan, maar ze zijn er wel. Je kunt bijvoorbeeld MBO interieurstylist doen, maar er zijn ook veel verschillende cursussen. Het is namelijk wel zo handig als je enige kennis hebt over het onderwerp. Je moet bijvoorbeeld verstand hebben van meubels, stoffen en stijlen. Ook moet je alles weten over kleuren.

Als je interieurstylist bent, dan ben je vaak een ZZP’er en werk je dus voor jezelf en niet voor een baas. Je neemt dus zelf klussen aan. Het is daarbij wel belangrijk dat mensen je kunnen vinden, dus je moet je ook bezig houden met een website of sociale media.

Een tool die heel goed van pas kan komen als je interieurstylist bent, is 3d visualisatie. Hiermee kun je je ideeën omzetten in een 3d beeld en waan je je als het ware in de ruimte alsof het al gemaakt is. Zo kun je zien hoe alles bij elkaar staat en of het goed uitpakt. Je kunt dit laten doen bij www.werestudio.com.

You may also like...