Spectrumwebdesign
Image default
Dienstverlening

Hoe kun je het beste zonnepanelen plaatsen?

Met de oplopende energiekosten kiezen steeds meer mensen ervoor om zonnepanelen aan te schaffen. Maar is het nu verstandig om deze zelf te plaatsen? Of kun je deze taak toch beter aan professionals over laten? Om je te helpen een keuze hierbij te maken geven wij je hieronder wat informatie over de mogelijkheden.

Zelf zonnepanelen plaatsen

Het plaatsen van zonnepanelen kan vaak zelf gedaan worden. Voor het plaatsen van zonnepanelen is het allereest belangrijk dat je alle benodigde materialen in huis hebt. Buiten de zonnepanelen en het bevestigingsmateriaal heb je bijvoorbeeld een boormachine, waterpas en een zaag nodig.

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen wat de beste plek op het dak is voor de zonnepanelen. Houd hierbij rekening ermee dat er voldoende zonlicht op de panelen kan vallen en ze niet (deels) in de schaduw staan. Ook de hellingshoek van het dak en de oriëntatie ten opzichte van het zuiden kunnen effect hebben aan de energie oplevering van de panelen.

Reken nauwkeurig uit hoeveel zonnepanelen je op het dak kan plaatsen. Zorg er ook voor dat jouw dakconstructie sterk genoeg is en verwijder waar nodig de dakpannen en het dakleer.

De zonnepanelen kunnen vervolgens met behulp van het meegeleverde bevestigingsmateriaal stevig aan het dat worden bevestigd. Zonnepanelen die op een plat dak komen te liggen moeten eerst nog bevestigd worden op een frame, in plaats van direct op het dak.

Zitten de zonnepanelen stevig vast? Zorg er dan voor dat er een verbinding wordt gemaakt tussen de zonnepanelen en de omvormer en test de zonnepanelen uit. Wanneer dit allemaal in orde is kun je de eventueel verwijderde dakpannen en dakleer terug op het dak leggen.

Zonnepanelen laten plaatsen door professionals

Zie je het toch niet zitten om deze klus zelf uit te voeren? Dan zijn er ook genoeg professionals die je hierbij kunnen helpen. Voor het inschakelen van iemand die gespecialiseerd is in het plaatsen van de panelen kun je vaak terecht bij het bedrijf waar je de panelen hebt gekocht. Is dit niet mogelijk? Zoek dan eens op internet naar een bedrijf in de buurt. Woon je bijvoorbeeld in Vlaardingen? Dan kun je zoeken op ‘installeren zonnepanelen Vlaardingen’ om zo een professional te vinden.

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-vlaardingen/