Spectrumwebdesign
Image default
Business / Employment

Douchen voor ouderen makkelijker maken

Douchen voor minder mobiele mensen, waaronder ouderen kan soms lastig en gevaarlijk zijn. Er zijn een aantal hulpmiddelen om je badkamer senior proef te maken. Met deze hulpmiddelen maak je je badkamer veiliger voor minder mobiele mensen. Denk hierbij niet alleen aan hulpmiddelen voor veilig douchen , maar ook aan hulpmiddelen om veilig de badkamer in te stappen en ook weer te verlaten. Zie hieronder een aantal tips om je badkamer senior proef te maken.

Zorg voor een vlakke instap
In de badkamer breng je gemiddeld 30 min per dag door en hier maak je je klaar voor het begin van een nieuwe dag. Het is belangrijk dat je veilig je badkamer kunt binnenstappen. Wat hierbij helpt is een vlakke instap. Een vlakke instap houdt in dat je een instap hebt zonder drempel. Aan te raden is dan ook gelijk een vlakke douchecabine te nemen zonder instap. Met deze simpele, maar belangrijke aanpassingen kunnen ouderen de badkamer veilig binnen lopen en ook weer veilig verlaten.

Installeer wandbeugels
Senioren hebben vaak extra steun nodig bij het zitten en opstaan. Wandbeugels kunnen hier goed bij helpen. Je kan je aan de wanbeugel optrekken en vasthouden, zodat je een stuk stabieler en veiliger staat. Het zorgt voor een stuk meer steun en balans. Wandbeugels heb je in verschillende soorten en maten. Ze kunnen daarom erg handig zijn bij het extra veilig maken van het douchen.

Body dryer
Een ander hulpmiddel die ouderen extra veiligheid kan bieden is een lichaamsdroger. Met een lichaamsdroger kunnen minder mobiele mensen zich veel makkelijker en ook een stuk veiliger afdrogen. Je hoeft niet meer te bukken, niet meer je armen in onmogelijke posities houden om dat ene stukje van je lichaam af te kunnen drogen en je hoeft niet meer de douche uit te stappen om af te drogen. Je drukt simpelweg op de knop en gaat voor de lichaamsdroger staan. Deze droger blaast warme lucht op je, hierdoor ben je zonder iets te doen weer droog.

http://lavicta.nl