Spectrumwebdesign
Image default
Eten en drinken

De bakker in Den Haag: specialist in verjaardagstaarten

Voor zowel het dagelijks brood als voor de jaarlijkse verjaardagstaart is een bezoek aan de bakker in Den Haag essentieel. De verjaardagstraditie gaat terug tot de oude Egyptenaren, die geloofden dat wanneer farao’s werden gekroond, ze goden werden. Hun kroningsdag was hun geboortedag. Het waren de oude Grieken die deze traditie overnamen en er ook cake bij serveerden. Deze Grieken hadden iets nodig om aan Artemis, de godin van de maan, te offeren als eerbetoon op hun verjaardagen. De Grieken begonnen maanvormige taarten te bakken en deze te decoreren met brandende kaarsen zodat ze schitterden als de maan. De moderne taart is tegenwoordig te kopen bij de bakker in Den Haag.

De ontwikkeling van de verjaardagstaart

De eerste echte verjaardagstaart werd voor kinderverjaardagen in Duitsland in de Middeleeuwen gebruikt. Elk jaar kreeg het kind een taart en een kaars voor elk jaar van hun leven, en een extra om het komende jaar te symboliseren. In deze tijd werden er nog geen cadeaus bij geschonken, alleen maar wensen. Tegenwoordig kunnen we een verjaardag niet meer zonder taart bedenken. Het is dus belangrijk om een goede bakker in Den Haag te weten. Banketbakkerij H.F. Borsboom is een van de geschikte plekken hiervoor.

Een verjaardagstaart scoren in Den Haag

Hoe lekker de taarten bij de bakker in Den Haag tegenwoordig zijn, hoe vies ze vroeger waren. Suiker was namelijk erg duur en moeilijk te verkrijgen, dus zoete taarten waren alleen voor de zeer rijken. Tot onze opluchting bracht de industriële revolutie een betere toegang tot suiker, waardoor we tegenwoordig voor een prikje suiker kunnen kopen. Ondanks dat het erg leuk kan zijn om zelf een taart te bakken, is het net zo lekker om een kant-en-klare taart te halen bij een goede bakker in Den Haag. Veel mensen kiezen ook voor andere zoete hapjes die de grote taart vervangen. Denk bijvoorbeeld aan cupcakes of scones. Deze hapjes zijn makkelijk om te eten en vaak net zo lekker.  

Gerelateerde artikelen

Bestel heerlijk malse tournedos online

100% biologisch eten in dit vegan restaurant in Utrecht

Wilt u graag losse thee kopen? Neem dan een kijkje bij Leafty