Branding versterken door animatie te laten maken

Branding versterken door animatie te laten maken

Bij online marketing kun je veel, heel veel meten. Ook bij animaties is het resultaat vaak goed meetbaar. Denk aan het aantal views, de click-through ratio, gedane bestellingen. Er is echter nog een doel dat je met promotie kunt nastreven, namelijk branding. Branding is het vermelden van je bedrijfsnaam of logo met het doel om je naamsbekendheid te vergroten. Branding draait dus niet om het genereren van (directe) sales, maar is een langetermijnstrategie. Met branding bouw je aan je merk. Een animatie laten maken kan hierbij heel goed helpen.

Viral met je animatie

Uit ervaring blijkt dat een grappig filmpje helpt om een positieve emotionele band tussen merk en kijker op te roepen. Denk bijvoorbeeld aan de reclames van die verzekeraar uit Apeldoorn, of de briljante Safety Instruction Video’s van Air New Zealand. Deze filmpjes bevatten geen duidelijke call to action, maar ze geven de kijker wel een fijn gevoel. Dit wordt (bewust of onbewust) aan de merknaam gekoppeld. En natuurlijk: als mensen iets leuk vinden, delen ze het. Zo bereik je een enorm publiek.

Zo makkelijk is het niet

Vaak lijken dergelijke filmpjes gewoon een geintje. Maar er zit een uitgekiende strategie achter. De grap moet passen binnen de identiteit van je bedrijf en mag niet ten koste gaan van je product of imago. Maatwerk is het sleutelbegrip. Een animatie studio die hier heilig in gelooft is Donker Media uit Eindhoven. En daarin gaan ze ver. Zo ver, zelfs, dat de klant een belangrijk teamlid is bij de productie van de animatie video. Op vaste mijlpalen in het productieproces wordt overleg gepleegd en feedback gezocht. Zo haalt Donker Media het beste uit de eigen animatoren en communicatie deskundigen én uit jouw inside knowledge van je bedrijf.

De juiste branding voor je bedrijf

Het resultaat is een animatie die precies past bij je bedrijf. De kleurkeuze past binnen je huisstijl. De personages in de video zijn herkenbaar voor je doelgroep. De doelgroep is in het begin van de productie van je animatie nauwgezet in kaart gebracht, waardoor we precies weten op welke knoppen we moeten drukken om de gewenste reactie op te roepen. Ook maken we je animatie video zo leuk, dat mensen hem wel móeten delen.

Ook een animatie laten maken door Donker Media om je doelen te bereiken? Stuur een mail, of bel 040-744 02 52 voor een vrijblijvende kennismaking.

You may also like...